RIŽOTO
RIŽOTO

RIŽOTO

Beerland / Najave  / RIŽOTO

RIŽOTO

RIŽOTO

Pravilno i ukusno pripremljena hrana treba da bude i lepo posluzena, jer izgled jela ne zavisi samo od nacina pripremanja vec u mnogome i od toga kako je posluzeno. Ukusno poredjano, na lepom posudju, sa priborom lepog izgleda, na lepo postavljenom stolu, osnovni je uslov da jelo vec na pogled- vizuelno, refleksnim putem, deluje na apetit.

Ovakav nacin iznosenja hrane na sto ima veliki znacaj za njeno varenje i iskoriscavanje.

Rižoto je vrsta jela koja se može pripremiti na jako puno načina, recimo rizoto sa povrcem. Jednostavno jelo ili prilog mesu koje možete brzo i lako napraviti.

Možete mu dodati meso ili ne ako postite.

Recept "Rizoto sa povrcem"

 

Prvo pripremite povrće za rižoto. Zagrejte 20g maslaca, pa dinstajte desetak minuta opranu šparglu, tikvice isečene na kockice i grašak podlivajte sa malo vode. Usitnite šparglu na sitne komadiće.Gotovom povrću dodajte oljušten i usitnjen paradajiz, so i biber po ukusu, sve dobro promešajte i ostavite na toplom.

U drugoj šerpi zagrejte 20g maslaca pa propržite sitno isečen crni luk, dodajte pirinač i mešajte dva minuta da se pirinač sjedini sa lukom i masnoćom. Dospite 2dl suvog belog vina i uz povremeno mešanje ostavite da tečnost skroz ispari. Nastavite kuvati još oko 20 minuta uz neprestano mešanje i dolivanje oko 1 litre toplog bujona.

U gotov pirinač dodajte 20g maslaaca i 60 g parmezana, promešajte dodajte pripremljeno povrće poklopite 5 minuta i posližite topao rižoto sa povrćem.

Napomena /  Kad dolivate bujon dosipajte jednu po jednu kutlaču i sačekajte dok tečnost skroz ne ispari pa tek onda dospite novu kutlaču. 

Rižoto sa povrćem je pun vitamina, boja i ukusa. Brzo i lako se pravi a povrće paradajiz, grašak, tikvice i špargle zadržavaju korisne sastojke.

Posetite nas, i imacete priliku da probate paletu ukusa sa kojom ce te se oduseviti - samo u vasem restoranu, najboljem u gradu zahvaljujuci - VAMA! 

No Comments
Post a Comment